Wat is Fest-i Hijab?

Fest-i Hijab is een festival waar Europese moslima’s diverse stands kunnen bezoeken. Daarnaast kunnen de ondernemers zich wenden tot geïnteresseerden in ‘modest fashion’ met een religieus tintje.


Het doel wat wij voor ogen hebben, is het feit dat naast het entertainen van bezoekers dat ondernemers (standhouders) geïnspireerd worden en dat ons festival bijdraagt aan hun klantenbinding en netwerk. Onze drijfveer met Fest-i Hijab festival is het leggen van verbindingen met consumenten en ondernemers want wij geloven erin dat wij samen sterk zijn!

Het allereerste Fest-i Hijab Festival in Rotterdam

Hoe is Fest-i Hijab ontstaan?

“Toen ik besloot een hoofddoek  te dragen (alweer 18 jaar geleden) was het lastig te verbeelden dat een evenement als deze ooit zou plaatsvinden. Waar voorheen vrouwen met een hoofddoek op twee handen te tellen waren, zijn ze tegenwoordig zichtbaar in alle lagen van de samenleving en definiëren ze mede de wereldwijde mode. Grote merken als Gucci, Dolce Gabbana en H&M staan paraat om vrouwen met een hoofddoek verder te loodsen in de wereld van Fashion. Zo lanceerde Nike onlangs nog de ‘Nike Pro Hijab’, een simpele hoofddoek waar vrouwen feilloos in kunnen sporten. De Somaliaans-Amerikaanse model Halima Aden (met hoofddoek) schittert in een commercial van de beautylijn van Rihanna, loopt voor Kanye West modeshows en is daarnaast ook het gezicht van het kledingbedrijf American Eagle. En zo zijn vrouwen met een hoofddoek over de hele wereld een veelgevraagd gezicht voor modemerken. De hoofddoek als lucratieve handel, wie had dat gedacht?” aldus Asuman Eroglu [organisator / initiatiefnemer van Fest-i Hijab]. Bron: Nieuwwij

Veel meiden kopen kleding in Turkije omdat het aanbod daar veel groter is dan in Nederland. Daarom bedachten we een festival waar we bedrijven samenbrengen, waar de consument kan uitgaan en tegelijkertijd ook iets kan kopen”, vertelt Asuman verder.